Tuesday, January 1, 2013

Yer Çekim Kuvveti

Bir çok farklı yöntemle enerjinin kullanıldığı günümüzde yer çekimi kuvveti kullanılarak da lambaya enerji sağlanmış .

 Başlangıçta yardım amaçlı görünmek için 1000 tane lamba Hindistanda ve Afrikanın bazı ülkelerinde karanlıkta yaşayan insanlar için dağıtılacak peki geri kalanı nasıl sahip olacak bu led lambaya? İngilizler sömüre dursun biz bu çekim kuvvetinden nasıl lambanın çalıştığına bakalım .


Led ışıktan çıkan iplere bağlı bir çuval/torba bulunmakta , bunun içine kum , toprak , taş artık ne bulursan koyuyorsun , kaç kilo koyulacağı belirtilmemekle birlikte makara sisteminin tam olarak nasıl çalıştığı açıklanmadı . Bataryanın  nasıl dolduracağı ya da sürekli ardı ardına ağırlığı bırakıp koyarsak bu ışık kaynağının makarasına hemen kullanımla durumu olup olmadığını bilemiyoruz . Tek bildiğimiz 30 dakika boyunca bu ışık kaynağından yararlanabileceğimiz .

Yer çekimi kuvveti gibi sürekli sahip olunan bir kuvvetin masrafsız olması en büyük avantajları , sloganları da zaten güneş enerjisini kullanmak çok pahalı hadi bunu kullanalım gibisinden . Pazarlama payını arttırmak için  fener, radyo gibi çok fazla güç gerektirmeyecek basit aletlere de besleme yapılabilir hale getirilmiş .

Bu sistemin geliştirilebilitesi çok yüksek , makara sistemini biraz daha değiştirip , ipin uzunluğunu arttırıp yüksek bir yere montajı yapılırsa , kısacası ağırlığı artırılan bir sistemi taşırsa bu cihaz çok verimli olarak gece çalışmalarında kullanılabilir. Onlar yapa dursun biz de her zamanki gibi videodan izleyelim gelişmeleri :

0 yorum:

Post a Comment

Followers