Tuesday, August 21, 2012

Takımını tanımak

Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Spartak Moskova ile karşılaşan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman beklenen bir savunma ilk 11 ' le sahaya çıktı . Sezon başında takım savunmasında sıkıntılar yaşanması nedeniyle bu kadar çok savunmacıyla çıkması normal karşılanabilir ki bununda ne kadar faydalı olduğunu ilk yarıda gördük ama hücum yönünden aynı şeyi söylemek imkansız . Rakibi durdurup vurma düşüncesi doğru yönde ilerledi ve ilk yarı Aykut Kocaman ' ın istediği gibi 0-0 ' lık eşitlikle sona erdi .


İlk yarıda isteğini elde eden Fenerbahçe ikinci maça endeksli oyununu devam ettirmeye çalışırken rakibin aslında gol yemeyecek bir takım olmadığının farkına vardı ve hücumda etkili olmaya başladı ama bu beklenilenin aksine takımın dengesi bir anda bozuverdi , savunmayı düşünen bir takım birden golü atacakken kendi kalesine hızlı gelen Spartak M. bir deplasman takımı edasında forma giyemeden eski golcüsü olan Emenike ile golü ile öne geçti .

Bekleri zayıf olduğu açıkça görülen Spartak ' ı çökertmek için oyuna girmesine beklediğim Krasic ' in oyuna dahil olmasına gerek kalmadan Fenerbahçe aradığı golü hayranlıkla izlediğim Kuyt ' la buldu ve skoru dengeye getirdi ama Fener ' in dengesi bozulmuştu bir kere ve bunu bir kornerde adam paylaşımında yaptığı hata sonucu pahalı bir biçimde ödedi . Fenerbahçe tekrardan beraberlik golünü bulardı ama olmadı ve maç 2-1 biterek Kadıköy ' de seyircinin müthiş desteğiyle haftaya oynanacak olan maça kaldı istenildiği gibi.

Oyuna başladığı ilk 11 ve zamanında yapmadığı değişikler Fenerbahçe galip gelene kadar tartışılacaktır Aykut Kocaman ama takımını ne kadar iyi tanıdığını bir kez daha gördüm bu maçta . Herkesin görmeyi arzuladığı Krasic , Alex , Sow , Kuyt ile çıksaydı bugünkü maçta belki Fenerbahçe 2 gol atacaktı belki ama bu denli orta sahanın ortasında sıkıntılar yaşayan bir takım kalesinde 4 golü görebilirdi . 


İkinci maça daha hazır bir Fenerbahçe göreceğiz sahada ama yine Aykut Kocaman ilk 11 tercihiyle eleştirilecektir çünkü yine ilk önce savunmayı ön planda tutacak bir oyun kurgusuyla Feneri sahada göreceğiz , beklenen hücum 4 ' lüsünden 3 ' ü sahada yer alacaktır Selçuk ( Mehmet ) -Topal - Baroni üçlüsü ile birlikte . 

Fenerbahçe takım olarak hazır değil ama birlikte oynamaya alışınca bu takım 3 - 4 gollü galibiyetlerle ligde istediği düzeye gelecektir ama asıl soru Şampiyonlar Liginde oynanılmaması halinde Aykut Kocaman ' a ne kadar sahip çıkılacağıdır . 

0 yorum:

Post a Comment

Followers