Thursday, January 31, 2013

Güzel Sinyaller


Galatasaray'ın ilk 11'i maç öncesi akıllarda soru işareti bırakmıştı ama sahaya çıktığı andan itibaren isimlerin önemi kalmadı sistem çalışmaya başladı ve çalışan sistem erken golle taraftarın Sneijder heyecanına neşe kattı. Tabi bu gol için Samet Aybaba'nın inanılmaz hatalı taktiğini tebrik etmek gerekir. O olmasaydı Emre'nin dibinde en azından yakınlarında rahatsız edecek bir Hilbert olurdu.

İlk yarı bariz top üstünlüğü ile Galatasaray lehine devam ederken arada bir kaç dakikalık topu ayağında tutması bile Beşiktaş'ın seyirciyi delirtmesine neden oldu, müthiş bir ıslıklama sonucu oyuncular dayanamayıp tekrar geri verdiler Galatasaray'a topu, alın sizin olsun biz şut bile çekemiyoruz arada duran top olsun belki oradan gol buluruz dercesine ifadeyle. Kah Veli'nin sert müdahaleleri kah Necip'inkiler derken Emre yerde kaldı.Topun başında artık son serbest vuruşlarını kullanacak gibi gözüken Selçuk öyle bir orta yaptı ki İbrahim Toraman müthiş zıpladı ama marifet zıplamakta değil doğru yerde durmak, Riera durduğu yerden kafayla topu ağlara gönderdi.

İkinci yarı başında Galatasaraylı seyirciler yerine oturamadan gol atalım yoksa ıslıklarlar bizi gol falan atamayız diye düşünmüş olsa ki Beşiktaşlı oyuncular bir geldiler korner kafa gol üçlemesini yapıp kaçıverdiler sahalarına ıslıklar başlayamadan. Sonra maçın devamı aynı geçti, top Galatasaray'daydı geçen sezon olduğu gibi hatta Melo bile kondisyonu yerine getirmiş vay be adam her yerde diyordum. Fatih Terim gaza gelip Melo koşuyor onun önüne de Sneijder'i de koyayım da o da alışsın bizim Aslanlara diye bir oyuncu değişikliği yaptı, Samet Hoca altta kalır mı bi ıslık çaktı Lucescu'dan Türkiye ile ilgili bir çok taktik alan taklitçi yada tiyatrocu kılıklı Dentinho fırladı girdi sahaya.


Bir kaç dakika geçti, yine bir faul daha aldı Melo, sinirlenmedi aferin dediğim anda, Necip bir şeyler söyledi hakemin dibinde Melo'ya faul yaptığı halde, sinirlenmedi dediğimiz Melo sinirlendi, Oğuzhan avukatlık görevi görmek amaçlı Melo'nun karşısında dikildi olan oldu Melo tükürdü tükürmedi derken ortalık karıştı,bizim Kalfa hakemimizde kulaklıktan iletişim teknolojisine alışmaya çalışıyor, elini kapatarak konuşan yardımcı hakemin suratına bakıyor, görevini unutup. Kulağınla duyuyorsun senin görevin oyuncuları yatıştırmak! Oyuncuların arasından uzaklaştı kim ne yapıyor bakmadı bile Melo adını duydu heyecanlı tabi, kırmızı kart gösterecekti Melo'ya gerisinin ne önemi varki, bu haftanın tartışılan kararında yer alacaktı arada bir kaç tane sarı kart kaçırsa ne fark ederdi ki ona göre. Melo gel gel hehey, al sana bir kırmızı şimdi yürü git dışarı gözüm görmesin seni, iyi oynadın ama profesyonel değilsin koçum hemen parladın bende sana kırmızıyı yapıştırdım burası Türkiye provokasyona gelirsen böyle bende gösteririm kırmızımı. Fatih Hoca da gaza gelmenin cezasını çekti bir nevi kondisyonsuz Sneijder koşamayacak yorgun adam ortalarda sahipsiz kaldı elinden tutan olmadı. Hatta dur sen pas atma öne diye Elmander'de çıktı oyundan hem öksüz hem yetim kaldı Pastanın Portakalı.

Maçın geri kalanı 10 kişilik Beşiktaş'ın 11 kişilik Galatasaray'a karşı mücadelesi gibi geçti. Her takıma çok pozisyon verdiren Beşiktaş 10 kişi kalmanın da verdiği etkiyle pozisyon üretemedi. Hatta pozisyonlar verdi çok şanslılardı ki hala şu gol atma başarısını gösteremeyen bunu da kendine feci dert eden Türk ama Türkiye'yi görünce psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan Hamit vardı sahada  ve pozisyonlarda.

Maç sonu Galatasaraylılar memnun. Beşiktaşlılar ise 'Galatasaray iyi takım ama' diye kendilerini teselli ettiler.


Melo yine damgasını vurdu bir Beşiktaş maçına daha ilk yarı da vay be şu kardeşliğe bak Riera'yla bile Melo'nun arası iyi derken. Kendisini yine hayal kırıklığına uğrattığı Fatih Terim'i elinin tersiyle itip kayboldu Melo. Yine Şampiyonlar Liginde kondisyonsuz bir Melo Schalke maçında sahada yer alabilir kafalardaki soru işaretleriyle.


Uzun zamandır görmediğimiz güzel top tutma oyunu ve maç başı uzun zamandır Arenada göremediğimiz konfetiler vardı sahada. Takım genel olarak güzel sinyaller verdi ama bireysel performanslara bakınca pek de hoş gözükmüyor. Adaptasyon süreci  arka arkaya problemler yaratabilir  özellikle deplasman maçlarında. Sneijder heyecan verirken puan kayıpları da verdirtebilir arka arkaya.  

0 yorum:

Post a Comment

Followers