Friday, August 24, 2012

Süper! Derbinin Nabzı


Geçtiğimiz yılların aksine Süper isimli ligimizin 2 . haftasında Süper bir derbi maçı yer alacak ve geçen yılın aksine istekli bir Beşiktaş ' ın olacağı bir karşılaşma bizi beklemekte . Maç öncesi Galatasaray favori görülsede derbi bu , sonucunu tahmin etmek kolay değil .

Beşiktaş takımı muhtemelen sahaya Galatasaray' ı durduracak bir takım çıkaracaktır her takımın Galatasaray' ı önce durdur sonra vur taktiği uyguladığını düşünecek olursak normaldir . Galatasaray ise her zamanki hücumu düşünen anlayışıyla sahada yer alacaktır . Geçen seneki maçları da hatırlayacak olursak Galatasaray' ı İnönü' de çok zorlu bir maç beklemekte . İnönü' deki maçlarda orta sahada üstünlük kuramayan Galatasaray defansında az açık vererek bir nevi beraberliklere razı bir görüntü sergilemişti . Hatırlanacağı gibi adı Süper olan finaldeki maçta bulduğu pozisyonları iyi değerlendirip rahat bir galibiyet almıştı . Bu sene ise Galatasaray açısından daha sıkıntılı bir maç olacaktır . Takım oyunu daha ön planda olan bir Beşiktaş takımı hazırlayan Samet Aybaba ilk ve en önemli sınavını verecek Galatasaray karşısında . Kaybetmesi ve olası bir kötü futbolunda aleyhine tezahüratlar yükselebilir maçın bitiş düdüğüyle birlikte . Beşiktaş taraftarı bu sene takımından gelecek vadeden bir oyun beklemekte ve bunu göremezse takım giderek zarar görecek ve belki de Avrupa kupalarına gitmesi çok zor olacak umarım ki Beşiktaş takım oyununu kısa sürede takıma yerleştirecektir ki Samet Aybaba bunu yapabilecek yetenekte bir teknik adam .

Beşiktaş' ın sahaya Cenk - Sivok - İbrahim -Escude - Hilbert - Fernandes - Necip (Veli' nin sakatlığı bulunuyor ) -Olcay - Uğur - Mustafa -Batuhan ( Oğuzhan ) 11 ile çıkmasını bekliyorum ama Samet Hoca Uğur' a sol bekte görev verirse Escude yedek başlayabilir yada Galatasaray' ın hücum gücünü bozmak adına ön liberoda İbrahim' e görev verebilir . Ama takım oyununu sahaya yansıtmak isteyen bir takım için bu büyük bir taktiksel hata olabilir çünkü asıl bölgesi olmayan oyuncuları değişik bölgelerde kullanmak bir risktir . Uğur ve İbrahim asıl görev bölgelerinde oynamazlarsa bu Galatasaray ' ın oyununu oynasın bende onu tutayım demektir . Yedekten girip oyunu değiştirebilecek oyunculara sahip olmaması en büyük dezavantajlarından biri Beşiktaş ' ın . Muhammed , Mehmet Akgün , Hasan Türk oyuna girip skoru değiştirebilecek potansiyele sahipler ama şu an için değil . İlerleyen yaşına rağmen Holosko aynı durumda bu genç oyuncularla .

Galatasaray ise geçen hafta yaptığı gibi kadroda bir takım değişikliklere gidecektir . Sakatlıktan kurtulan Semih ve cezası biten Burak takımdaki yerlerini alabilecekler . Galatasaray ' ın sahaya şu 11 ile çıkmasını bekliyorum : Muslera -Semih -Ujfalusi - Hakan - Eboue - Selçuk - Emre - Hamit - Amrabat (Melo ) - Necati - Umut . Rakip savunmayı az adamla yakaladığı pozisyonlarda ceza sahasına kadar dribbling yapabilecek Amrabat ' ın sahaya ilk 11' de çıkması benim için hiç de sürpriz olmayacaktır . Orta sahanın ortasında pres gücü yüksek , defansif özelliklerini ve adam eksiltme yeteneğini artıran Emre' nin yer almasını bekliyorum . Hamit 'in orta sahanın ortasında verimsiz kalması ve takıma adapte olamaması onun sağ kanatta oynatılma olasılığını yükseltiyor . Melo ' nun hazır olmayan görüntüsü benim gözümde onu ikinci yarı skor avantajını korumak isteyeceği dakikalarda Fatih Hocanın onu oyuna alacağı görüşündeyim yada skor avantajı olmadığı durumu düşünecek olursak da tüm risklerin alınacağı dakikalarda geride güvence olacağı için oyuna Burak yada Elmander ile birlikte gireceği görüşündeyim . Necati ' nin Amrabat gibi ilk 11' de bulunacağını düşünüyorum çünkü Elmander ' in deplasman maçlarındaki formsuzluğu ve Necati ' nin deplasmanları seven yapısı ve orta sahaya gelip top taşıma özelliğinin Elmander' den daha yüksek olması onun önünü açıyor . Burak ise Umut ' un kötü bir maç çıkarması yada yenik duruma düşüldüğü zaman oyuna girebilecektir . Diğer bir değişiklik alternatifi ise savunmanın dengesini hızlı oyunuyla bozan ve geçen seneki maçta güzel bir gole imza atan Aydın olacaktır .

Her iki takım içinde sahaya çıkacağı ilk 11' ler önemli olsada Beşiktaş ' ın maça çıkacağı ilk 11 maçın seyrini belirleyecektir . Galatasaray geçen senenin ikinci yarısı itibariyle oynadığı stabil bir futbol ve futbol anlayışı var bunu sahaya yansıtmaya çalışacaktır ama hala kendi içinde sıkıntıları var , iki resmi maçında da bir çok pozisyona girip skor üretememesi ve üstünlüğünü koruyamayıp golü kalesinde görüp maçı sıkıntıya sokması büyük bir dezavantaj ve bu sefer tekrar üstünlüğü kuracak golü bulamayabilir , her zaman şans yanında olamaz bir takımın .

Sadece Futbol göreceğimiz Süper bir Pazar akşamı dileğiyle .

0 yorum:

Post a Comment

Followers