Friday, August 31, 2012

Özlem Sona Eriyor ve Cehenneme Dönüş Bir Arada



Herkesin gönlünde yatan farklı bir kuraydı belki de aynısıydı , diğer gruplarla karşılaştırdığımız zamansa çilek bir kura diyebileceğimiz , çilek bir kura olup olmadığını ise çileğin hormonlu yada hormonsuz çıkmasına bağlı olarak değişkenlik göstereceğinin farkındayız . 


Kura şansı önemli olsa da maçlar sahada kazanılır . Şampiyonlar Liginde oyun anlayışı tamamen değişiyor özellikle son yıllarda Şampiyonlar Ligine göre düşük bütçeli takımlar içerde dışarda bir puana dünden razı oyunu ve pozisyona girdiğindeyse affetmeyen , bulduğunu atan takımlara en güzel örneği geçen sene Apoel ' i , orta bütçeli takımlarsa aldığı sürpriz galibiyetler yada aldığı süpriz yenilgilere rağmen gruptan çıkabilme potansiyeline sahipler takımlara örneği Marsilya . yüksek bütçeli takımlardaysa konsantre eksikliği yüzünden yaptığı sürpriz kayıplarla elenip Avrupa Ligi yolunu tutan takımlara M.United , Valencia , M.City ' i örnek gösterebiliriz . Ve bunların dışında farklı kategoriden takımlar var bunlarsa orta bütçeli , liglerinde başarılı , hücum anlayışı ön planda ama bu ligde güçlü savunmalara karşı hücum gücü yetersiz kalıp savunma zaafları ön plana çıkıp beklentilerin altında kalan ve elenen takım örneği ve Galatasaray ' ın oyun anlayışına yakın B.Dortmund var . Geçen sene oynadığı maçlara favori çıkıp istenmeyen sonuçlar alıp , bu ligin formatına uygun top oynamamaları elenmelerinin sebebiydi . Galatasaray ' da geçen seneki Dortmund ' un durumuna düşebilir .  Bu duruma düşülmemesi için hiç bir rakibi küçümseden ve oyun içerisinde anlık hatalara izin verilmemesi gerekiyor ki Cluj ve Braga gibi takımlarda kendini en iyi şekilde diğer büyük takımlara pazarlama isteği bulunan ve en üst düzey performanslarını sergilemek isteyecek bir çok oyuncuyla dolu olması aslında düşük potansiyele sahip oyuncular var bu takımlar can yakabiliyor . Bu takımlardaki oyunculara örneği Galatasaray iyibilir ( Videolardan izleyipte alınan , Roma deplasmanında iki gol atan ama normal performansı tatmin etmeyen Culio ) . 

M.united bu sene başarıya aç , geçen senesi Şampiyonlar Ligi tarihlerindeki en başarısız olarak görülen tek sezonu . Gruplarında Şampiyonlar Ligi elemeleri tarihinin değişmesine yol açan takımın olması ve Rooney ' in sakatlığı yine korkutmakta onları . Transfer politikasını değiştimesi bile takım içindeki sıkıntıları ön plana çıkaran bir gerçektir .

Braga takım oyununu üst düzeyde oynayan ve karşı takım tarafından küçümsendiğinde sonu mutlu biten maçları var . Celtic , Arsenal , Sevilla , Liverpool  gibi takımlar tutunamadılar ve yenildiler . Ciddiye alındığında ise Beşiktaş ' ın geçen sezon deplasmanda yendiğini ama ciddiyetsizliğe düşüldüğü andaysa İnönü ' de Beşiktaş ' ı yenen bir Braga gördük .



Cluj genellikle grup maçlarında 4-5 puan toplayacak kapasiteye sahip bir takım . Galatasaray için önemli olan 3. ve 4. maçlarında sürpriz puan kaybına izin vermemesi bu maçlarda herhangi bir kayıp olmazsa 6 puan alınacak , Braga ' nın M.United maçlarında kaybedeceği puanlarla Braga ' nın önünde yer alınacak ve M.United rahat bir şekilde Arena ' ya gelmiş olacak görünen tabloda ve Galatasaray alacağı galibiyetle gruptan çıkarak Braga deplasmanına formaliteden gidebilir ama M.United geçen sezonki saçma puan kayıplarını tekrarlarsa grup çok fazla sürprize açık bir grup haline gelecektir ve 8-9 puanla gruptan çıkma durumuna yol açabilir .

Şampiyonlar Ligi ciddi maçlardan oluşan getirisi çok büyük , heyecanı son dakikaya kadar bol ve giriş müziğiyle kendini maçın havasına girdiren bir lig . İpler Galatasaray ' ın elinde ve yine 90 ' ların sonu 2000 ' lerin başındaki gibi Avrupa ' da Türkiye ' ye puan getirebilecek tek takım Galatasaray ve takımın başında taktik ve moral depolama uzmanı Fatih Terim , yanlarında bu tecrübeye tanıklık etmiş Ümit Davala , Hasan Şaş , Taffarel ve dışarıdan destek veren takımın diğer üyeleri . 

Başarılar GALATASARAY!

0 yorum:

Post a Comment

Followers