Sunday, September 16, 2012

Hazır Mıyız?


Gözler Antalya maçında akıllar Manchester ' daydı maç öncesi . Aslında kadroya bakınca da maçın Manchester maçı kadrosu düşünülerek kurulduğu kendini belli ediyordu . Bu belki izlemeye gelenleri yanılgıya düşürecek bir taktikti , belkide bir sonraki maç düşünülerek o maça konsantre olmalarını beklediği oyuncuların aklını fikrini o maça verecek konuşmanın çoktan yapılmış olması . 
Lige geçen hafta verilen milli arada yaptığı hazırlık maçlarıyla takımı iyi hazırlayan Fatih hoca Cris , Amrabat ve Melo ' ya maç ritmi kazandırttı ve bu hafta da ilk 11 ' de yer almalarını sağlattı . 


Geçen sezon Galatasaray ' ın sezon boyunca yenemediği tek takım olma özelliğini taşıyan Antalya ' yı bu sene bulduğu erken gol ve rahat oynadığı futbolla yenmesi sevindirici ama yine duran toptan verdiği tek pozisyonun direkten dönmüş olması Manchester maçı öncesi yine çalışılması gereken en önemli olarak nokta olarak göze çarpıyor .  Manchester ' ın ön direğe kestiği yan toplar ve sıfıra inip verilen paslarla gol buluyor olması Old Trafford ' da çok sıkıntı yaşatabilir . Manchester takımının en büyük sıkıntısı ise orta sahada istediği üstülüğü kuramadığı zamanlarda her an gol veya goller yiyebilecek potansiyelde olmasıdır . Hızlı ataklarda  defansının ortasındaki kademe hataları ve bireysel hataların yüksek olması Galatasaray için çok bir büyük avantaj olarak gözükse de defansın arkasına Melo gibi Emre gibi Hamit gibi ekstra adamlara pas atacak isim olan Selçuk ' un performansı maçın kaderini Galatasaray açısından belirleyecek isimdir . Bu maçla da Selçuk ' a Carrick ' le önlem alınacağını düşünüyorum . Umut ise artık yorulmaya başladı bu Manchester maçını da atlatıp bir an önce biraz dinlendirilmesi gerekiyor bu kadar yüksek maç temposuna alışkın olmayan bir oyuncunun yıpranması Galatasaray ' ın ve milli takımın zararına olacaktır . 

Manchester cephesinde sakatlıklar bulunsa da takımda oynayan oyuncular her an skoru değiştirebilecek kapasiteye sahipler . Her oyuncu tehlikeli her birine farklı önlem almaktansa araya kaçan , boş alana koşu yapan oyuncuları izlemek savunmanın anahtarı ama dünkü maçta Hakan Balta ' nın bu denli hatalar zincirinin içine girmesi ve karşısında oynayacak oyuncunun Nani olması ne kadar büyük bir handikap içerisinde olduğumuzu gösteriyor .

Galatasaray ' ın muhtemel Manchester 11 ' ini şu şekilde tahmin ediyorum : Muslera - Cris - Semih - Eboue - Hakan - Selçuk - Melo - Hamit ( Engin ) - Emre - Umut - Elmander ( Burak ) . Bu tür bir kadroyla orta saha üstünlüğünü eline almak isteyecektir Fatih Terim hem de çift forvet görüntüsüyle önde baskı kurmayı planlayacaktır eğer tek forvetli bir takımı sahada görürsek bu bizim açımızdan umutsuz bir maçın göstergesi olacaktır , rakip Manchester tamam ama gol yemeye çok elverişli ve defansında iki senedir çok fazla problem olması ve ŞL gibi bir platformda defansın topla daha çok topla oynadığını düşünürsek Premier Lige göre top sokma özelliği düşük olan defans ikisilisi çift baskıyla zor anlar yaşayabilir ve gol bulma açısından da orta sahada oynatmasını düşündüğüm her oyuncunun araya iyi pas atabiliyor  olması bizim için kilit noktadır hücumda .

Bu tür maçlarda rakip bir şekilde pozisyon bulacaktır ve gol bulması da çok normaldir önemli olan takımın kendi kimyasını bozmaması , aynı disiplinle 90 dk oynanması halinde ise puan veya puanların gelmesi beklenebilir . Puan alınmadan da dönülmesi durumunda morallerin çok bozulmaması gerekiyor , malum rakip dünyanın en büyük 5 takımından biri , bu maçtan çıkartılacak dersler takım için iyiye gidişe sinyal olabilir .

Her açıdan zorlu bir 90 dk olacak ama Galatasaray takımı ve taraftarı buna alışkın , Şampiyonlar Liginin efsanevi müziğinin başlamasıyla birlikte müthiş bir heyecan belirecek yüreklerde , Galatasarayımıza bu mücadelede başarılar diliyorum , puan yada puanlarla bu deplasmandan dönülmesi dileğiyle .

Son olarak Galatasaray maçı dışında eklemek değinmek istediğim nokta , bu haftanın belki de sezonun en komik görüntülerinden birine tanık olduk Kasımpaşa - Gaziantepspor maçında . Pintos ' un attığı golden sonra çıkardığı formasının sahaya atlayan bir taraftar tarafından bir süreliğine çalınması gerçekten spor tarihinde yer alabilecek ilginç bir olaydı .


0 yorum:

Post a Comment

Followers