Friday, September 21, 2012

Düşler Yere Düştü Ama Devam


Galatasaray taraftarlarının haftalardır beklediği maçta , 93 ' teki mutlu sona benzer bir sonuç çıkması isteği o kadar çok işlenmişki , sahada ilk dakikadan son dakikaya kadar galibiyeti isteyen arzulayan ama bir o kadar da şanssız , bir o kadar da alan savunmasından adam paylaşımına geçerken kademe hataları oluşturan daha tam hazır olmayan bir takım vardı ama yüreklerini ortaya koymayı eksik etmedikleri için herkesin alkışını kazandılar ama bir puandan hanesinde yazmıyordu son düdük çaldığında .



Sir ' ün Manchester ' ı  Scholes , Roy Keane ve Ryan Giggs ' in yerlerini dolduran adam aramakta ama bulamamakta bu çaresizliğini geçen sezon geri çağırdığı Scholes ' un hala ilk 11 ' de başlıyor olması bu acizliği gün yüzüne vurmakta . Bu oyunlarına öyle bir yansımışki artık anlık hızlı hücumlarla arada rakibini vuran geri kalan dakikalarda pasif hücum yapıp alan daraltan bir yapıda kurt hoca bunun farkında ve takımının sadece kaybetmemesini istiyor bir şekilde toparlayacak takımı bunun bilinci ama mağlubiyet istemiyor geçen seneki hüsranı tekrar yaşamamak için . Galatasaray ise tam tersi bir takım yeni yapılanan alt yapıdan genç oyuncuları takıma yavaş yavaş ekleyip kendilerini geliştirme imkanı sunan , yaptığı transferlerle eksiklerini bütçesi ölçüsünde azaltan ama hala bir çok yol katetmesi gereken bir takım . Bu takımın ilk önce kazanmayı alışkanlık haline getirmesi gerekiyor ve büyük maçlarda bazen futbolun gereği olan maçı gol yemeden bitirme üzerine olan futbolu ( bu hücum yapmayacak demek değildir hücumu yaparken geri dönüşlerde takım savunmasının ve bireysel savunmadaki hataların bu denli basit düzeyde olmaması , elit takımların üzerine geldiğinde sahaya nasıl yayılması nasıl geriden gelen adamların gözlenmesi ve önlem alınması gibi ) öğrenmesi gerekiyor . 




Bu maç berabere bitebilirdi yada galip gelinebilirdi ama mağlup olundu . Manchester maçı şu anda Galatasaray ' ın hedef maçı değildi hedef maçlar Braga ve Cluj maçları bu takımların üst üste alınacak 3 galibiyet 2.turu Galatasaray ' a getirecektir . Galatasaray bu gruba düştüğünde gözüne bu takımları kestirdi şimdi bu maçlara full konsantre olup ilk önce Braga ' yı Cluj' a yenildi diye küçümsemeden çıkıp 90 dk durmadan futbol oynayıp kazanmak sonrasında Cluj ' u üst üste yenip son iki maçta rahat oynayıp futbol şöleni içinde rahat bir Manchester maçı izlemek dileğiyle  .

0 yorum:

Post a Comment

Followers