Friday, September 7, 2012

Puan almak mı kim biz mi,yok teşekkürler biz almayalım


Grubunda favori gösterilip , 0 çekip elenen , Hollanda Liginden alınmış tecrübesiz ve beceriksiz defans , orta sahada tek Sneijder ve bir kaç kaliteli hücum oyuncusu bulunan Hollanda ' dan puan alınamasına davetiyeyi kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Türkiye ' nin böyle bir kadroyla çıkmasıdır . Şu anda Türkiye ' nin 4 tane formda oyuncusu var ki bu oyuncular takımın her şartta takımın temelini oluşturması gereken oyuncular . Bu oyuncular  Burak - Umut - Selçuk İnan ve Arda . Sakatlığı olmasa Volkan da bu takımın vazgeçilmezlerindendir . Bu oyuncuları takımına koyarsın ve etrafına da diğer oyuncuları form durumlarına ve uyumlarına göre yerleştirirsin . Ama Abdullah hocanın Estonya maçını önemli görüp Selçuk ' u diğer maça saklaması  en çok Barcelonalı yöneticileri şaşırttı , Selçuk ' u izlemeye geldiler ama heralde artık bir daha Hollanda ve Türkiye ' den oyuncu almazlar bu hataları  gördükten sonra .

Türkiye milli takımı defansif oynadığı maçlarda bir kaç tesadüfi galibiyet hariç her birini kaybetmiştir , bizim oyun stilimiz hiç bir zaman defans olmadı bunu anlayan ilk hoca Fatih Terim ' di ki onunla Türk milli takımının önü açıldı en iyi defans hücumdur taktiği bizim sahip olabileceğimiz en iyi taktiktir , biz savunma takımı olamadık , olamayız . Örneğin ; Bursaspor ve Twente maçını izleyin defansı olmayan bir Twente hücum gücü yüksek takım oyunu oynamayı seven Bursa ' yı eledi . Bursa skoru korumaya gitti tek bir pozisyona girdi ve onu attı ki üstüne gittiğinde savunması alarm veriyordu Twente ' nin ama üstüne gitmedi bekledi ama işin enteresanı Bursa savunma yapmayı bilmiyordu ama korkarak savunmada kaldı ve 3 tane gol yedi , elendi gitti . Yine aynı Bursa Galatasaray maçına aynı kadroyla çıktı ama taktiği ve amacı 3 puandı ne değişti Galatasaray Twente ' den zayıf takım mı,  tabikide hayır ama Türk futbolu korkak oynanıyor Avrupa 'da , Türkiye ' ye dönünce mantalite değişiyor ve takımına uygun olan futbol oynanmaya çalışılıyor ama nedense yurtdışına çıkınca her takım korkaklığın esiri oluyor . Sürekli futbol mantalitesine oturtmak turnuvalara katılan derece yapan takımlar yaratmak istiyoruz ama kendi futbolumuzu oynayarak bunu elde etmeye çalışsak Türk milli takımı ve Türk takımları , kendi oyun anlayışında oynasa da bizde geleceğe umutla baksak güzel olmaz mı .

Hücum pres yapıp topu önde tutmaya çalışmak isteyen milli takımımızın Umut ' u önde feda edip sağa sola tek başına yaptığı koşularla izledik maçın başında . Umut ' u bir an kanat oyuncusu olarak düşündüm . Atılan toplar önüne doğru değilde sağa sola gidiyordu . Neden acaba diye sorarsak cevabı çok basit ; Valencia ' dan yan top oynadığı için gönderilen Topal ' ın hala dikine pas yapamaması Umut ' un hücum pres gücünü öyle bir yıprattı ki Hollandalılar rahatladı her pozisyonda . Oysa Selçuk ' un tecrübesiz , uyumsuz savunmaların arkasına arasına attığı toplar olsaydı Umut bugün karşı karşıya kaç tane pozisyona girip en azından birini gole çevirseydi şu anda bir en azından bir puana seviniyor olacaktık ki Burak ' da oynasaydı top yapmayı beceremeyen savunmanın ne kadar hata yapacağını sayamacaktık . Bu hataların yapılacağı kesindi ki maç içinden az daha kendi kendilerine gol atacak konuma geldiler maçın başında ve diğer belirgin hata da Arda ' nın kapmış olduğu topta karşı karşıya kaçırdığı pozisyondan olabiliritesinin yüksekliğini gördük . Arda ' nın yerinde olsam Falcao ile özel antreman yapardım , karşı karşıya nasıl gol atılır diye öğretsene bana Falcao derdim . 

İlk 11 de olup oyunda olmayan Tunay ' ı ben 25. dk civarlarında kafamda çıkarmayı planladım ki teknik direktör ben olsaydım o anda oyuncu değişikliği yapıp sahaya Burak ' ı sürerdim bu Hollanda ' yı gördükten sonra ama Abdullah Avcı geç oyuncu değişikliklerinde örnek aldığı kişi Aykut Kocaman olunca maç anormal seyrine güzelcene devam etti . Devre arasında oyuncu değişikliği bekledim ama oyuncu değişikliğini bizim savunmamızın berbatlığını görüp hızlı bekle ileride tehlike yaratmak isteyen Hollanda ' dan geldi değişiklilk . Bir şeyler yolunda gitmiyorsa demekki 60 .cı dakikadan önce de değişiklik yapılabiliyormuş ama bu bize ters bir durum tabiki . Tamam değişiklik yapılır maç içinde ama en son maçında ayakta hali olmayan Nuri ' nin kurtarıcı olarak alınması da bir hayli şaşırtıcı . Daha sonrasında doğru bir değişiklik ve Burak hamlesi sonrası ise felaket orta sahada top taşınamıyorken ihtiyacın yeri belliyken kontra atakta etkili ama ne tesadüftür ki sorun top bizde olup onu 18 ' e taşıyamamaktı , forvet alıp eski mantıkla çok hücumcu oyuncuyla gol bulunur topu taşımasak da olur şişir gitsin değişikliğiyle Mevlüt ' ün oyuna girişi şu acınası Hollanda ' ya üç puanı hediye edişimizin dile getirilmesinin farklı versiyonudur .   

Tarihinin en kötü oyununu oynayan ve bu denli güçsüz bir kadroya sahip Hollanda karşısında galip gelinilmemesi tek kelimeyle ifade edilebilir : Yazık!


Türk milli takımını gruptan birinci olacak şekilde hazırlayacağız konuşmasının üzerine bu derece korkak anlayışla sahaya oyuncuları çıkaran takımın hocasından Estonya maçında daha sert bir savunmayı nasıl aşacağını merakla beklemekteyim .  

0 yorum:

Post a Comment

Followers