Monday, October 22, 2012

Son Şans İçin Çanlar Çalıyor

Braga maçında sabit duran orta saha ve ceza sahası içinde rakip savunmaya teslim olmuş ayağıma düşerse gol olur mantalitesindeki çift forvet anlayışı Gençlerbirliği maçının ilk yarısında da devam etti . Bunu çok iyi kendine lehine çeviren Gençlerbirliği hızlı oyunculardan kurulu ama pozisyon takibi zayıf oyuncuları alt ederek ilk yarıyı önde kapadı ikinci yarı ise Burak-Umut değişikliği takıma dinamizm kattı .  Elmander ofansif orta saha oyuncusu rütbesine geçti , takımı geriden organize gelmesini ve rakip savunmanın pozisyon almasını zorlaştırdı ve bunun sonucu üst üste 2 gol geldi . Geçen sezonki Galatasaray ' ı andıran oyun geliyor derken bu seneki basit gol yeme alışkanlığı yine bir şekilde aradan sıyrılıp yüzünü gösterdi , mağlubiyet için sırıttı ama sonuç olarak son dakikalarda beraberlik geldi ve 3 haftadır kazanamamasına rağmen liderliğine yetecek puan kazanıldı . Çok gariptir ligin 5. haftasından beri kazanamayan Galatasaray ligin 8. haftasında hala lider . Az puan kaybı yapan şampiyon olacaktır .


Ligde şampiyonluk için az puan kaybeden şampiyon olur ama ŞL ' de durumlar farklı gruptan çıkmak istiyorsan evinde yenilmeyeceksin kazanamasanda kalende gol görmeyeceksin ve o bir puanı alacaksın şu an için bunu da yapamayan bir Galatasaray var , bu maç son şans artık telafisi yok . Alınacak mağlubiyet beyaz bayrak anlamına geliyor ki bu Galatasaray ' a lig yarışında da zarar verecektir . Bu takım ŞL hayaliyle geçen sezon şampiyon oldu ve bu sene başında akıllarda bundaydı ama alınan sonuçlar hazır olunmadığını , hayal kurulduğunu gösterdi .  

Defansın ortasındaki büyük sıkıntı takımı sürekli zora sokuyor . Geçen seneki Semih- Ujfalusi ikilisini aratıyor ve aratmaya da devam edecek , Semih sürekli Dany ' nin açıklarını eksiklerini kapatır durumda Dany nerede hata yapacak diye düşünüyor ve bu onu feci şekilde yıpratıyor . Gençlebirliği maçında sefil bir haldeyken Bülent Korkmaz üstadının karakterini sergiledi işte Galatasaray ruhu bu çocukta var dedirtti . Bu karakteri ondan yaşça büyük kendini büyük futbolcu sanan ama bunu göremediğimiz oyunculara da bulaştırsa bu takım bu turu geçer ligde de rahat bir şekilde şampiyon olur . Bunun bilincinde olan Terim bu yıl takıma yeni gelen oyuncuları takıma alıştıramadı ve hala takım ruhu sağlanamadı , çoğu oyuncu kafasına göre hareket ediyor bireysel performanslara kalmış bir takım görüntüsüne bürünmek üzere , buna acil dur denmesi gerekiyor yoksa bu sezon hüsran sezonu olacak . 

Orta saha da sürekli defanstaki açıkların benzerini göstermekte . Selçuk bu sezon daha çok ön libero mevkinde Melo ' ya göre . Buna Melo mu karar veriyor yoksa Fatih Terim mi bilmiyorum ama Melo ' nun amacı orta sahada rakip toplayken rakibi oynatmaması top bizdeyken de topun gerisinde bulunup arada sürpriz çıkışlar yapması olası top kayıplarında topu kısa zamanda kazanıp , hücuma geri kazandırması olması gerekirken bu sezon ben gol atayım şov yapayım taraftara havasında kondisyonu düzeliyor giderek ama kafası geriye gitti , bir Terim ayarı gerekiyor bu işe . 


Galatasaray , karşısında korkacağı rakip olmadığını bu sezon bize gösterdi bütün takımlara karşı galibiyet için sahaya çıktı fazla korkusuz bir takım ve bu özgüven yüksekliğinden kaynaklanıyor ama günümüz futbolunda saniyelik hatalar gol ile sonuçlanmakta ve en zayıf görünen takımlar bile bu ana konsantre , var gücüyle saldırıyorlar o anda . Bu tür takımlar o ana konsantre ama bizim Türk takımları çok rahatlar , bu rahatlığa gerçekten şaşıyorum , konsantre olmayıp yenildikten sonra sen kimsin ki! 

Cluj ' un kaptanı bile takımın hedefini gösteriyor savaşırsak grubu 3.cü bitiririz . Hedefleri bile 3.cülük olan bir ikinci sıradaki takım karşısında puanı olmayan bir Galatasaray ama hedefi hala bir üst tur olan Galatasaray . Aradaki sınıf farkını sahaya yansıtılırsa bu takımı iki maçta da yenip bir anda kendimizi 2.sırada gruptan çıkmayı garantilemiş Manchester temsilcisi United ' la maç yaparken bulabiliriz .     

Sezonun en kritik maçı , dönüm noktası , umarım her şey yolunda gider , taraftarlara ve oyunculara bayram hediyesi güzel , temiz bir galibiyet olur .




Not: Hakem ne kadar kötü olursa olsun hakeme kafayı takmadan takır takır oynamamız gerekiyor . 


0 yorum:

Post a Comment

Followers