Monday, October 15, 2012

Hırsın Zaferi

Şanghay Masters Tenis Turnuvası'nda finalinde Dünya 1 numarası Roger Federer ' i uzun bir maçın ardından mağlup eden İskoç Andy Murray , Tomas Berdych ' i rahat yenen Sırp Novak Djokovic ile karşı karşıya geldi . 

Maça hızlı başlayan Novak bir servis kırarak maça 2-0 önde başladı . Murray ' in yüz ifadesi bu dakikalarda açık ara Djokovic galibiyetinin işaretçisiyken  Djokovic ' i korkutan oyunuyla bir anda sete geri döndü ve bir anda 3-2 öne geçti . Bu öne geçişte akılcı vuruşları ve Djokovic ' i hataya zorlayan oyununun etkisi büyüktü . Servis oyunlarında üstünlüğü ele alamayan tenisçiler bu setin sonunda Andy Murray 11. oyunda bir kez daha servis kırdı ve ardından kendi servisini de kazanarak ilk seti 7-5 ' le hanesine yazdırdı . Bu sette ilginç olaylardan biri yaşandı . Djokovic verdiği basit sayılarla ve dışarı attığı basit toplardan sonra raketini kırdı , hırsını bundan çıkardı ama seti kaybetmesine engel olamadı .  




İkinci setin başlarında 2 tenisçi de servis ritmini buldu ve servis oyunlarını kazandı. Andy Murray 8. oyunda rakibinin servisini kırarak avantaj elde etti . Maçın ilk dönüm noktası 10. oyunda yaşandı . Andy Murray ' in şampiyonluk için servis attığı oyunda Novak Djokovic zor bir ralli sonunda harika bir puan aldı ve maça geri döndü . Bir de şampiyonluk puanı çeviren Djokovic seti Tie Break'e götürdü . Aldığı harika puan sonra seyircinin onu yürekten alkışlaması onu gönüllerde şampiyon etmişti etmesine ama bu alkışlar yeterli değildi Novak için . Bundan sonra mental problemler yaşayan Murray şampiyonluk sayısını bir türlü bulamaması Novak ' ın geri dönmesini kolaylaştırdı . 

Üçüncü sete iki taraf da servis oyunlarını kazanarak giriş yaparken Andy Murray , karşılaşmadaki belirgin üstünlüğünü kaybetmiş gibiydi . Britanyalı raket sekizinci oyunda enerjisi hayli düşük görünürken , Novak Djokovic ’ e servisini kırdırttı ve Sırp raket 4-3 öne geçti . Bu kritik anda kırılan servis sonrasında Djokovic servis oyununa tutunmayı başarırken , dokuzuncu oyunda yine Britanyalı ’ nın servisini kırdı ve seti 6-3 kazanarak Şanghay Masters ’ ta şampiyonluğa ulaştı ve böylece son iki yılın şampiyonu rakibini tahtından indirmiş oldu .




Kariyerinde bütün masters turnuvalarında final oynayan Djokovic 7. farklı masters turnuvasında şampiyon olarak bu alanda bir rekor kırdı . Bu zaferle bir numara Roger Federer’e puan olarak iyice yaklaşan Djokovic , ay sonunda oynanacak Paris Masters ’ ta bir numarayı yeniden elde etme şansını da kazanmış oldu . Bakalım ay sonunda bu final maçından daha zevkli anlar yaşattırabilecek mi bize , Djokovic bu hırsını sürdürürse bir numaraya bir adım daha yaklaşacak .  

0 yorum:

Post a Comment

Followers