Tuesday, October 23, 2012

Şans

Maç öncesi şüphesiz maçta oynanacak taktik düşünülüyordu ama maçın başlamasıyla birlikte taktik namına hiçbir şey kalmadı . Yağmur bu kadar şiddetli olabilir normal bir şey ama zeminin bu kadar kötü olması Cluj için biçilmiş kaftandı . Zemin sürekli böyle olacaksa ilerleyen maçlarda Galatasaray bu oyun yapısına hiç uygun olmayan işler yapıp puan kayıplarını sürdürecektir .

Maça hızlı başladı Cluj , Galatasaray daha sahaya ısınamamışken Eboue ' nin Gençlerbirliği maçındaki gibi müdahale yapma isteği olmadığı pozisyonda ( maçın ilk dakikalarında da benzer hatası vardı )  Dany ' den seken top ağlarımızla buluştu . Savunmanın bu derece aynı golleri yemesi gerçekten çok komik .

İlerleyen dakikalarda şutlar gelmeye başladı , zemine alışılmaya başlandı , kırmızı kartla rakipte 10 kişi kaldı sonra penaltı da oldu artık gole çok yakındı Galatasaray , aklımdan penaltıyı kim atar diye geçirmeye başladım Selçuk , Elmander , Hamit , Umut heralde Selçuk dedim ama olmaması gereken adam Melo dans etme amacından mıdır bilmem ama topun arkasında geçti ve bir penaltı nasıl atılmaz dersinin en temel kuralını tüm herkese uygulamalı olarak öğretti . Bu dakikadan sonra herkes bu takım gol atamaz şans yok demeye başlamıştır içinden benimde söylediğim gibi .


Kırmızı karttan sonra artık sahasına iyicene kapanan defansı indirilecek kafa toplarıyla aşmayı planlayan değişiklik geldi , erkendi ama forveti üçleyip fizik gücü yüksek oyuncularla devam etmek mantıklıydı ama kısa süre içerisinde gelen Elmander sakatlığı ve hiç de bu oyuna uygun olmayan Emre ' nin girişi takımın geri vites atmasına sebep oldu ve devre sona erdi .


İkinci devre ise artık sahasından hiç çıkamayan arada Dany ' nin hatalarını bekleyip gol bulmaya zorlanan bir Cluj vardı . Amrabat sahada adım atmadık yer bırakmadı sağ bek ve sol bekin açığını dahi kapattı her iki kanatta da müthiş işler yaptı ama bir adamda ben bu adamın bir adım önüne koşu yapayım boş orta açayım demedi Amrabat topu aldığında herkes onun çalımları üst üste atıp topu ayaklarına atmasını beklemesi acınası bir durumdur . Bu durumda Amrabat ' ın yapması gereken bol bol orta açmaktı ki ters kanada geçince ortaları daha etkili olmaya başladı ve bunların birinde beklenen gol geldi , gol geldikten sonra bir gole daha gereksinim vardı ama bir şekilde gelmedi bunun sebepleri başta saha zemini , kornerlerin paslaşarak kullanılması ki bu çok saçma bu saha şartında , duran top şansının bu derece kötü kullanılması Cluj ' a yaradı . Elmander ' in bu kadar istekli olmasına Amrabat da eşlik etti , Selçuk için ideal zemin değildi ve libero mevkinde oynadı bu da bizi olumsuz etkiledi , hücumda Melo kullanıldı yine   ama ne hava topu alabildi ne de seken toplarda şut vuramadı , Hamit ' i çıkarmak yerine Melo ' nun çıkması gerekiyordu bu çok büyük bir taktiksel hatadır . Hamit ' in sakatlığı yoksa ve bu zeminde aklıyla iyi şut çıkarabilecek etkili orta açabilecek isim yerine penaltı kaçıran aklı sadece gol atmakta olan görevlerini ihmal eden Melo tutuldu sahada gariptir ki bu oyuncu bu kadar destekleniyor . Burak girdikten sonra iyi işler yaptı son dakikalarda son derece uygun pozisyonda yan ağları topla buluşturmak yerine kale içindeki ağları topla buluşturmuş olsaydı gruptan çıkma şansı Galatasaray lehine gelişecekti ama olmadı .

Semih ' in maç içerisindeki soğuk kanlılığı , Amrabat ' ın bitmeyen enerjisi bu saha zeminine rağmen , Elmander ' in canını dişine takıp oynaması gerçekten çok güzel ama diğer takım üyelerinin formsuzluğu ve ruhsuzluğu , bu kadar pozisyon bu kadar kaçan puan , gerçekten yazık . Her maçtan sonra hakem hakkında konuşulurdu ama bugün hakemde konuşulmuyor bahane kalmadı ama ne gariptirki hala umut var gruptan çıkmak . Bu grup bize daha çok sürpriz gösterecek gibi .

Önümüzde lig maçları ve sonrasında Cluj maçı var , bu maçlarda takım beraberliğini arttırırsa Galatasaray ' ın deplasmanda Cluj ' u yenmesi benim için çok normal bi sonuç olacaktır . Ama bu galibiyet bile bir üst tur için yeterli olmayacaktır Euro Cup ' a gitme şansını arttıracaktır bu bir gerçektir artık kabullenilmesi gerekiyor matematiksel olarak şu anda şans var ama ŞL ' de maç kazanmak kolay değil gol yememek çok önemli ama Galatasaray bunu başaramaz , en iyi zamanında dahi gol yerdi Galatasaray , eskiden de aldığımız galibiyetleri hatırlayın çoğu karşılıklı gollerle alınmış galibiyetlerdir .  Umarım Elmander ' in önemli bir sakatlığı yoktur ve formu yükselirken oynamaya devam eder ve takımın başarısı , Türk takımlarının başarısı artar .

0 yorum:

Post a Comment

Followers