Wednesday, December 26, 2012

Auf Arena

Schalke,Juventus,Malaga,B.Münih,Barcelona,B.Dortmund,PSG kura öncesi gelebilecek muhtemel rakiplerdi . Bunların arasında gele gele Schalke geldi , BÜYÜK ŞANS!

Gelebilecek rakiplerin içinde en zayıf savunma hattına sahip takım özelliğine sahip Schalke diğer takımlara göre daha hücumcu bir anlayış sergiliyor . Bu Galatasaray' ın en büyük avantajı olacaktır ama  toplu halde hücuma çıkması , orta sahasının hızlı oyunculardan kurulu olması ; Afellay , Farfan , Barnetta , Draxler gibi çok çeşitli yetenekler Huntelaar ' ı 18 içinde buluşturup skoru bulmasını kolaylaştırıyor ama bu sezon gol sayısı takım içinde dağılmış durumda geçen sene ile kıyaslarsak . Geçen sene takımın top tutan , ne zaman nereye nasıl pas atılması , koşulması gerektiğini bilen çok tecrübeli Raul vardı . Bu sezon yok ve yokluğunda daha hızlı top oynuyorlar ama topun kendi ayaklarındaki süreleri giderek azalmış durumda . Orta düzey veya alt sıralara oynayan takımlar bireysel yetenekleri durdurup rahatça top üstlüğünü ele alabiliyorlar ve galip gelebiliyorlar. Huntelaar' ın top tutma özelliğinin olmaması Marica ' nın yetersiz kalması hücumdaki sürelerini azaltıyor , zaman zaman hızlı paslaşmalarla geriden gelen oyuncular tehlike olmakta . Galatasaray' ın en çok dikkat etmesi gereken orta saha oyuncularının sürpriz ve hızlı biçimdeki araya kaçmaları olacaktır .

Takımın orta sahasının ortası defansından biraz daha hızlı oyuncuları barındırmasına rağmen iyi bir takım düzeyi için düşük kalmakta . Galatasaray ' ın bu sezon alıştığı kontra atak futbolunda buradan geçmek çok da zor olmayacak .

Defansın ortası ağır ama tek müdahale yeteneği yüksek oyuncular var . Bekler de ideal bir takımın beklerinden uzak; hücum performansları düşük , daha disiplinli yerini bilen , açık vermek istemeyen , Japon ve Avusturyalı .

Kale de ise genç yetenek Unnerstall . Çok fazla söze gerek yok bu kalecinin yedeği Hildebrand demek yeterli.

Galatasaray' ın şu andaki mevcut kadrosu iyi bir performans gösterirse hem bireysel olarak hem de takım olarak tur gelebilir ama herhangi bir oyuncunun bir alt düzey performans göstermesi rakibe turu getirtir . Şöyle ki , Farfan çok etkili bir kanat oyuncusu içeri sarkmayı seven , teknik yetenekleri hızı kadar olmasa da iyi olan bir oyuncu . Daha önce yarı finale geldikleri zaman en büyük katkıyı takıma Farfan vermişti hatırlarsanız . Farfan ' ın karşısındaki oyuncu kim Riera , Riera ' nın hücum katkısı iyi ama savunmada birebirlerde Kuyt gibi ağır bir oyuncu karşısında bile zorlandı bir de Farfan gibi bir oyuncu düşünecek olursak işi çok zor . Sol bek takıma şart!

Zaman zaman parlayan Barnetta ve Afellay tam bi kapalı kutular , yetenekleri konusu tartışılmaz ama verecekleri performans o günkü havalarına bağlı , havaya girdiklerini varsayarsak Eboue bu sezonki savunma performansıyla yerlerde sürünür ki bir de Afrika Kupası var nasıl döneceği belli değil . Eboue sorununun çözülmesi şart!

Semih pozisyon tecrübesini oynadıkça arttırıyor geçen sene Ujfalusi ' den öğrendi bu sene ise yanına düzgün bir partner bulamadı , öğrenmesi azaldı geçen seneye oranla . Dany sadece maçları oynayan yetenekleri belli fazlasını beklememek gerek , daha iyi olamaz şu andaki halinden . Cris Lyon'un neden takımda tutmadığını bize kanıtlarcasına oyun çıkardı , ilginçtir ki sene başında ilk 11 başlamıştı Lyon'un maçlarında ama Galatasaray' a gelince boğazın manzarasına dalmış olsa ki hala o manzaraya bakarmışcasına futbol oynuyor . Ujfalusi dönecek mi? Dönecekse ne zaman dönecek?  kim bilir ne olur , bu varsayımların üzerinde durmaktansa ayakları yere basan , pozisyon bilgisi yüksek bir oyuncu savunmanın ortasına şart!

Orta sahanın ortası geçen seneki performansından çok uzakta ama yaklaşabilecek potansiyelde ,ikinci yarının başıyla birlikte özlenen eski günlerine döneceğini düşünüyorum , Sağda oynayan Hamit' in şutlarından biri direkten dönmek yerine , ağlarla buluşursa kafasında yarattığı ve büyüttüğü sıkıntıyı atlatacaktır ama ne zaman?Hamit gol atmış olsa bile ben hala sağ kanada yırtıcı içeri kat eden sıfıra inip asistler yapacak bir oyuncu ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Aydın iyi oyuncu ama şu an için şampiyonlar liginde çeyrek finale kalma hedefinde olan takım için yetersiz görünüyor . Keita ' nın genç versiyonunun bulunması şart!

Giderek 4-4-2 'den 4-5-1 'e dönen Fatih hocanın niye bunu yaptığını merak etmemek gerek çünkü her şey ortada. Takım topu hücuma taşıyamıyor taşıdığında ise durarak yavaş oynuyor ya da araya kaçan pozisyon arayan yok pas yapılamıyor doğruca orta sahanın gerisine geliyor top , pozisyon öldü ...Ölmeden önce kalp masajı yapıldığı zamanlarda ise kaptırılan toplar sürekli kalemize kadar gelmekte .Bu ölümleri azaltmak için bizim de etkili silahlara ihtiyaçlarımız var ama ne ilk 11 ' de ne de yedeklerde var . Öldürücü silahlar şart!

Schalke takımı çoğu kişinin bildiği kendilerince etkili bir seyirci kitlesinin bulunduğu stadı Auf Arena 'da maçlarını oynamakta . Galatasaray' ın da TT Arenası var , iki arenanın kapışmasında hangisinin Şampiyonlar Ligi arenasında devam edecek olmasına uzun bir süre olmasına karşın taraftarlar arenaya çıkılacak günü heyecanla bekliyor .

Her şey sahada belli olur turu geçmek için ama bence şartlar bunlar , bunları yerine getir turu geç. Söylemesi kolay , yapması olay.Yolu uzun , heyecanı bol olur .


0 yorum:

Post a Comment

Followers