Friday, December 14, 2012

Geçen Yılın Tekrar Maçı

Ligin 16. haftasında ilk yarının dönüm maçında , Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya gelecek . Sürekli olarak dünya derbisi olarak lanse edilen bu derbi maç , nedense o kadar çok yer verilmemesine rağmen dış basında en ufak bir yazı parçası manşetmişcesine gösterilmeye ,  insanlar kandırılmaya çalışılıyor . Peki bu dünya derbisini azeri ve türki ülkeler dışında kaç ülke canlı olarak yayınlayacak? asıl bu açıklansa ligin kalitesi ortaya çıksa ama . . .


Aykut Kocaman sene başından beri takımının az gol yemesi için sürekli olarak defansif bir oyun sergiletiyor .rakip gol bulamadığı takdirde bir şekilde gol atıp , kendi sahasına kapanıp kontra atak olmayan hücumlarla , ağır bir şekilde takımının hücuma çıkışını izliyor , bu durumdan memnun olsa gerek ki takımın oyun anlayışında hiçbir değişiklik yok , orta düzey bir maçta bile acaba gol atarmıyız bu maçta sorusu geliyorsa fenerbahçe taraftarının aklına bu oyunda aksi giden bir şeyler vardır ama kaliteli oyuncu kadrosu bir şekilde gol atmayı başarabiliyor ki bu oyuncu kalitesi Aykut Kocaman ' ı yedek kulübesinde tutuyor .

Bu maçtaki Fenerbahçe ' nin taktiği çok bariz şekilde belli ; geride bekle Galatasaray hata yaparsa gol atarız , onların savunması hata yapıyor her maçta fazlasıyla . Mantık olarak doğru ama güzel futbol adına pek yararı yok , ama burası Sonuç=Türkiye yenersen kralsın ne oynadığının önemi yok tıpkı 2-1 biten tek kale Galatasaray ' ın oynadığı maçın bir şekilde kazanılması gibi ama bu anlık sevinçti geleceğe katkısı olmadı ve futbol tarihimizde unutulmazlar arasına giren kupa alma töreniyle gerçekleşen maçla hak yerine teslim edildi . Futbol şansı yeniden Aykut Kocaman ' ın yanında olması mı beklenecek yoksa çıkıp takımın 90 dk top oynamasını isteyen , agresif , sürekli olarak gol arayan bir takım mı sahaya çıkacak orası kesin değil ama bütün sezon boyunca uygulanan anlayışı bir kalemde çizip atamayacağı gerçeği de var .


Galatasaray cephesinde işler genel olarak bakıldığında yolunda gidiyor Türkiye Kupasını saymazsak ki o da zaten grup aşaması olup , grupta 6 maç yapılacak olması sonucunda saçma bir önem almış durumda . Bu kadar maç yapmaya değmeyecek bir değerde bir kupa konumunda . Türkiye Kupasının adı Avrupa Kupalarına kalma yolunda Anadolu takımlarını eleyip  final oynama ve maç sayısı en az 11 i bulacak olan Kupa olarak değiştirilebilir . Galatasaray ' ın genel görünümüne baktığımızda liderliği 13 haftadır kaptırmayan ve Şampiyonlar Liginde bir üst tura kalan bir takım var . Şu anda her şey yolunda gibi! Bu gibinin açılımı bu derbi maçıyla yapılacak ya liderliğe devam edilecek takım tekrardan yukarı yönlü ivme kazanacak ya da bu maç büyük kayıplarla kaybedilecek , etkisiyle bir düşüş başlayacak moral motivasyon aşağı seviyelere inecek ve Şampiyonlar Liginde olası bir dev takımla eşleşilmesi durumunda transfer düşleri de ortadan kalkacak .

Bu tür maçlarda takım oyununun önemi tartışılamaz ama bireysel performanslar maçın kaderini belirler . Göze çarpan isimler ise her iki takımında forvetleri , her ikisi de çok formda her şekilde gol atabileceklerini kanıtladıkları bir sezon yaşıyorlar ve takım içindeki önemleri giderek artıyor . Bu maçta da takım arkadaşları bu isimlerden gol bekliyor .


Aykut Kocaman ' ın hamlesi hep ortada , ortada olmayan kozlar ise Fatih Terim ' in elinde . Maçın kaderini Galatarasay belirleyecek ya kendi kendini yakacak bir taktikle sahada olacak ya da asıl Fatih Terim ' in istediği gibi bir takımla sahada olacak ve tempolu oyununu taraftarlarının desteği önünde sergileyecek . Bunu sergilese dahi geçen sezonki maçın tekrarı yaşanabilecek olması ise futbolun Kocaman şansı .

0 yorum:

Post a Comment

Followers