Tuesday, November 6, 2012

Doğa Yanında Olsun!

YAĞMURLA oynanan maçta ilk puanını alan Galatasaray grubun 4.cü maçını SİS ile oynayacağı söyleniyor .

ŞL ' de kaçırdığı pozisyonlarla seyircisine saç baş yolduran Galatasaray bu sefer seyircisinden uzakta maç oynayacak . Bu dezavantaj gibi gözükse de güçlü hücumcuları bulunan bu kadro Rumen takımına göre avantajlı durumda bulunuyor . Galatasaray ' ın son yıllardaki Avrupa performansına bakalım , en son göze çarpan deplasman maçları A.Madrid beraberliği ,Panathinaikos galibiyeti ,  Hamburg beraberliği ,  Bordeaux beraberliği , Benfica galibiyeti . Bu maçların hepsinde Galatasaray müthiş bir hücum performansı göstermedi bekledi golü attı avantajlı skor yakaladı bazen zamana oynadı , bazen gol bulmaya çalıştı ama oyundan kopmadı hiç . Bu maçların hepsinde ilk golü kendi buldu . Bu sezon Manchester maçı da erken golle başlayacaktı belki de ama verilmeyen penaltı üstüne basit bir şekilde gol yenilmesi , Umut ' un sakatlanması her şeyi değiştirdi ve maç kaybedildi . Kaybedildi diyorum çünkü bahaneler sonucu etkilememeli , oynamaya devam edilip kazanılmalı .

Galatasaray ' ın rahat oynaması gerekiyor , kendisini sıkmasına stres yaratmasına gerek yok , artık stres altında olan rakip takım , giden teknik direktörlerinin açıklaması iki maçta 4 puandı bunlardan birini aldılar  ,yeni gelenin hedefi de doğal olarak 3 puan bu takım kendi sahasında savunma yapacak değil heralde . Taraftarları beklenti içine girdi , yeni gelen teknik direktörün üzerinde baskı var başarı baskısı bu . Yeni hocalarıyla birlikte daha hücuma yönelik bir top oynamaya başladılar ve bu da sonuçlara yansıdı liglerinde asıl soru işaretleri şimdi . Bu maç onların hedef maçı . Galatasaray bu düzey deplasman maçlarının provalarını geçen sene zaten yaptı hatırlayalım Galatasaray ' ın 4 büyüklerle yaptığı maçları Trabzon ile 3-0 ve 4-2 , Beşiktaş ile 0-0 ve 2-0 , Fenerbahçe ile 2-2 , 0-0 . Hiçbirinde mağlubiyet yok hatta hepsinde kaçan pozisyonlar olmasa galip gelinebilirdi . Bu maçlardaki oyununu sergilerse Galatasaray bu maçta sıkıntı yaşamaz . 

Galatasaray ' ın bu sezon bir kaç sıkıntısı vardı , vardı diyorum çünkü bunların bazılarını giderdi bile . Bunlardan en önemlisi Selçuk' un hücuma çıkamamasıydı . Melo hazretleri ilerde oynadığı için geride Selçuk oynuyordu ve pas dağıtımları yetersiz kalıyordu uzaktan şut çekilmiyordu sonuç olarak hücum tıkanıyordu . Şimdi ise Melo yok oynamayacağı kesin bu da bir avantaj , oynayacak mı oynamayacak mı tartışmaları yok ortada . Yekta formayı sırtına geçirdi , çift yönlü bir oyun sergiliyor Selçuk ' ta oyunu açıyor hatta gerektiğinde Yekta oyunu açıyor . 

Diğer bir sıkıntı sezon başından beri forvetlerin defansın içinde gömülü kalmasıydı . Bunu ŞL ' de gol pozisyonuna girememekle ödedi forvetler , Lig de ise Ordu yenilgisiyle . Bir başka takıma daha ödeme yapacaklardı ki son anda yırttılar ve her şey o anda değişti . Fatih Terim artık oyuncularına nasıl hücum etmeleri gerektiğini söyledi ve rakip ceza sahası içinden çıkmayan geri gelmeyen Burak' ı oyundan alarak yaptı bunu . Bu maç Gençlerbirliği maçıydı Elmander ve Umut ikilisi maçın ikinci yarısında geriden gelerek hücuma çıktılar ve demarke kaldılar bunun sonucunda arka arkaya gol buldular . Diğer maçlarda da Burak da bu oyuna eşlik etti ama Yağmurla oynanan maçta orta saha oyuncuları aksadı bu sefer çünkü Melo vardı o maçta ve yeterli destek verilmedi oyunculara Amrabat' ın yanına sokulan bir oyuncu bile olmamıştı maç boyunca hatırlarsanız . Diğer lig maçlarında ise 3' er gollü galibiyetler geldi . Şimdi yine geriden gelen oyunla Burak ve Umut gol ararsa ve de ofsayta yakalanmazlarsa maçta bir çok pozisyona girilebilir . Daha ileride oynayan savunma hatları Galatasaray ' ın istediği şey . Cluj da galip gelmek istiyor .  

Son sıkıntı ise defanstaydı bu biraz orta sahanın toparlanmasıyla düzelmiş durumda bireysel hatalarda azalıyor ama hala varlar . Bireysel hatalar oyuncuların elinde ama oyuncuları da tercih eden Fatih Terim , rakip baskılı oynadığında çok fazla pozisyon açığı veren yanlış müdaheleler yapan Dany yerine bu ligde tecrübesi olan pozisyon bilgisi yüksek Cris ve rakip forvetleri durdurabilecek olan Semih ile başlanması mantıklı gözüküyor .

Kolay bir maç olmayacak ama kendi sahasındaki maçlar kadar zor başlamayacak DOĞA SENİN YANINDA , GOLLER RAKİP AĞLARDA OLSUN GALATASARAY! 

   

0 yorum:

Post a Comment

Followers