Friday, November 9, 2012

Kalite Farkı

Yağmur , sis gibi doğa olaylarının olmadığı , bahane bulunamayacak bir maçtan galip ayrılmasını bildi Galatasaray .



 Maç defanstaki basit hatalarla başladı . Uzun toplarla pozisyon arayan Cluj golü atabilecek pozisyona girdi ama dar açıda Kapatenos golü atamadı . Bu pozisyonda Cris arkasını kollamadı ama açıyı daraltıp golün olmasını önledi Muslera ile birlike . Bu pozisyonda çok gariptirki ofsayt olmayan pozisyonda Eboue bile bile rakibinden uzaklaştı ve sadece elini kaldırdı ofsayt diye . Cris pozisyon hatası yaptı derken , Eboue ' nin pozisyondan uzaklaşması içler acısıydı . Bu dakikadan sonra toparlanan Galatasaray , bu düzeyin oyuncusu olduğunu gösteren , gerekli soğukkanlılığa sahip Hamit ' ten çok güzel bir kesme orta geldi , tıpkı Kayseri maçında olduğu gibi ama bu sefer adres Burak ' tı ve Burak hayatının en güzel kafa golünü attı . İlk yarıyı kazasız bir şekilde atlattı Galatasaray .


Ama ikinci yarının başında maç yine savunmanın uyumasıyla başladı . Riera Belediye maçındaki gibi  ofsaytı bozmadı ama yine savunmanın diğer üyeleri geriden gelen adamı takip etmedi ve golü ağlarımızda gördük , bu dakikadan sonra yine saçma bir gol yiyeceğiz derken Burak ' ın ısrarcı yapısı ikinci golün habercisi oldu ve zor pozisyonda Hamit ' in müthiş pasında savunma oyuncuları ters ayakta yakalandı ve topa müdahele edemediler , arka direkte Burak takımının ve kendisinin ikinci golünü attı .
Bu gol Galatasaray ' ı rahatlattı Cluj ' u daha da stres altına aldı ve Galatasaray pozisyonları yakaladıkça rakibin enerjisi azaldı .

BURAK 3.CÜ GOLE YAKLAŞTI AMA bu pozisyonda biraz ağır davrandı , gelelim geçen haftalara herkes Burak ' ı  herkes çok aceleci davrandı diye eleştirmişti kaçırdığı pozisyonlar ama bu sefer Burak bekledi durdu düşündü ama düşününce kaleci pozisyonu iyi sezdi ve Burak ' ın güzel plasesini kurtardı zamanlamasıyla . Burak ilk yarıda bir gol attığında herkes hala Burak ' ı eleştiriyordu eminim! Bencil olmasa şöyle olmasa böyle oynamasa diye ama adam ikinci yarı bir tane daha attı , yine herkes eleştiriyordu üçüncü golü nasıl kaçırdı diye ama sonrasında Burak aceleci ya da yavaş davranmak yerine çok güzel bir ters çalımla hem defans oyuncusunu alt etti hem de kaleciyi . Şimdi ne oldu herkes sustu mu?  Ne oldu yani şimdi ? Forvetin illa hat - trick mi yapması gerekiyor tatmin edici olması için . Burak kariyerinin başından beri sürekli eleştiriliyor ama yılmıyor soyadının hakkını veriyor  BURAK YILMAZ  .    Çalışkan oyuncu her zaman kazanmaya yakındır . Burak eleştirildikçe daha çok çalışıyor ve geliştiriyor kendini , istek var adamın içinde tabiki Burak' a yardımcı olanlar da var ama önce kendisini isteyecek sonra Scott Her işin Pirri de yarım edecek . Diğer oyuncular da yardım alıyorlar , duruşlarından belli oluyor ama hala gitmeleri gereken yollar var .

ORTA SAHA TERCİHLERİ gerçekten yerindeydi Fatih Terim ' in , koşan Yekta , her tarafta etkili olmaya çalışan Emre , üreten ve arayan Hamit - Selçuk ikilisine çok iyi eşlik ettiler . Burada ilginç bir nokta var son yıllar hiç karşılaşmadığım bir durum . 4 büyüklerin orta sahası demek ki sadece Türk oyuncularından kurulu olduğunda da işleyebiliyormuş . Bunu Fatih Terim başardı bir şekilde kendine has çalışma yöntemleriyle .

 TÜRK OYUNCULAR NE KADAR BAŞARILI OLURSA , yabancı oyuncular da ona eşlik eder ve takımın bütünlüğü artar . İlk 11 ' e gelecekte girmesini beklediğimiz isimler var , şu anda bu isimleri durmadan bireysel geliştirme antremanları yapmalılar . Bunların başında Furkan ve Mertan geliyor bu iki ismi de takviye etmek istiyor Fatih Terim , ama zamanla , bu zaman içinde hem fizik hem de teknik olarak geliştirilmesi bekleniyor yakın zamanda ilk 11 ' de bu isimleri görürsek asıl başarı ondan sonra gelecektir . Cluj maçı sadece bir deplasman galibiyetidir . Önemli olan bundan sonrası ,  Cluj ' u yendik diye havalara girmemek lazım , çalışmayı bıraktığın anda rakibin cezayı keser .

Şimdi sıra da Mersin maçı var , iyi takım her maça iyi konsantre olur . Bakalım bu maç bizlere neler gösterecek .

Günün diğer Galatasaray  karşılaşmalarında Basket takımlarımızın Polonya' dan galibiyetlerle dönmesi sevincimize sevinç kattı .


0 yorum:

Post a Comment

Followers