Sunday, November 18, 2012

Şeytanla Cehennemde Randevu


Lig maçları ve ŞL maçları her zaman farklı oynanır , konsantresi olsun ,  heyecanı olsun , kendini gösterme şansı olsun her şey farklıdır . Gözler futbolcuların üstündedir . Formayı kaparsan bir ŞL maçında bütün dünya seni tanıyabilir ve formayı üstünde taşımaya devam edersin . Manchesterlı oyuncular şu anda formayı sırtından çıkartmama derdinde hele ki genç yetenekler , Galatasaraylılar ise tanınma peşinde ve bunu bir üste geçerlerse gerçekleştirebilirler .



Manchester beklenildiği gibi grubu lider bitirdi , geçen seneki hatalarından ders aldılar . Şimdi rahat bir şekilde İstanbul ' a geliyorlar . Bu sene ikinci kez böyle rahat bir maça çıkıyorlar . İlk rahat maçları Chelsea ile kupa mücadelesiydi . Bu maça yedek ağırlıklı çıkan bir Manchester vardı . Kadro şöyleydi : Lindegaard ; Rafael , Keane , Wooton , Büttner ( Powell ) ; Nani , Fletcher , Anderson ( Tunnicliffe ) , Giggs ; Javier , Welbeck .
 Bu ilk 11 'de de görüldüğü gibi yine tecrübeli oyuncular ile genç oyuncular karma edilmiş durumda . Bu maç skor avantajını iki sefer yakalamalarına rağmen defansının uyumsuzluğu ve olmadık hatalarıyla 5-4 sahadan yenik ayrılmışlardı .  Galatasaray karşısında da yine tecrübeli isimlerle genç isimleri karma yapıp sahaya sürecektir Alex Ferguson . Tahmin ettiğim muhtemel 11 Lindegaard (Johnstone ) ;  Büttner - Phil Jones - Wooton -Rafael  ( Vermijl )  ; Carrick ( Cleverley )  - Anderson  ( Powell ) - Fletcher - A.Young ; Javier - Welbeck ( Macheda ) .

Galatasaray ' ın bu maçta iyi yapması gereken şeyler ; rakibin üstüne çok fazla yüklenmeden arada onların da hücum yapmasına izin verip , kaybettikleri topları uzun toplarla ve kanat akınlarıyla hücumdaki oyuncularla buluşturmak olmalı .


Bu tür oyunu oynamak için ilk 11 ' de Amrabat ' ı görmek gerekiyor ki ilk maçın ilk yarısında çok etkili bir Amrabat vardı yine etkili olabilir , kondisyonu daha yerine gelmiş durumda şu anda . Sağ kanatta tecrübesi ve sevdiği tip maçla Hamit , Orta sahanın ortasının vazgeçilmez ismi Selçuk ve oynadığında Selçuk ' un hücumda varlık göstermesini sağlayan Yekta . 


Defanstaki tercihler ; Defans oynamayı giderek öğrenen Riera , etkili hücum desteğine ve hızına ihtiyaç duyacağımız Eboue , rakibin kontra ataklarında etkili müdahale edebilecek Semih ve sadece daha hızlı olduğu için Cris yerine de Dany defansta yer almalı . Galatasaray ' da Semih ' in partnerinin kim olacağı gerçekten büyük bir sıkıntı Ujfalusi ' den sonra burası toparlanamadı tam toparlandı derken Melo orta sahaya tekrar geri döndü ve sonuç ortada . Melo takıma çok büyük zarar vermekte şu anda sadece orta sahasına değil defansından hücumcusuna ,hücumcusundan taraftarına en büyük zararı da Fatih Terim ' e vermekte . Kendi görevini yapabilse artık bütün herkes rahatlayacak ama olmuyor ama Fatih hocanın ısrarcı yapısı vazgeçmeyen karakteri takıma bazen çok büyük zararlar veriyor . 


Hücumdaki istikrarsızlık 

Hücumda da Galatasaray ' ın sıkıntısı büyük bir uyumsuzluk var kazanılan maçlar hep uyumluluk içerisinde kazanıldı ama bir bakıyorsun sanki geçen hafta bu iki kişi takımı sırtlamamış gibi ortada yoklar . İkili oyunları boş koşuları kaybolmuş . Yine ileri de sıkıntılı bir tercih olacak Elmander - Burak - Umut kombinasyonunda . Burak-Elmander oynasa daha hiç uyum sağlayamadılar , Umut -Burak geçen hafta nasıldı gördük .  Elmander - Umut olsa ikisi de formda değil . Gerçekten kolay bir tercih olmayacak .  



Cehennemi Yaşatmak Gerek

Bu maçta galip gelmek Galatasaray için çok zor olmamalı kendi içinde problemleri var evet ama rahat , stressiz ve akıllıca oynarsa karşısındaki rakiplerini yenecek güçleri var , takım olduklarını hatırlasınlar ,  az hata yapsınlar sonuç gelecektir . Herhangi bir olumsuzluk oluşursa , maçın başında erken gol yenmesi durumunda , taraftarın ümidini kaybetmemesi gerekiyor çünkü bu takım bir şekilde gol atacaktır bu savunmaya . Sürekli üstlerine gittikçe ,  zorladıkları müddetçe hata yapacaklardır bunların sayısı bir kaç tane ile de sınırlı olmayacaktır .
Bu maçta bizleri bol pozisyon ve goller bekliyor . GOL SEVİNÇLERİNDE GALATASARAY' IN ÜSTÜN OLMASI DİLEĞİYLE .  



0 yorum:

Post a Comment

Followers