Tuesday, November 13, 2012

Kalite Her Zaman Kazandırmıyor Ama , Amaç Ne?

ATP sezon sonu turnuvası beklenen finalle gerçekleşti . Dünyanın 1 numarası , Federer ' in üst üste 3. kez kazanmasına izin vermedi .



Federer salona muhteşem bir şekilde giriş yaptı ve bunu ilk 3 oyunu alarak devam ettirdi . Bundan sonraki oyunlarda Djokovic kendi oyununu oynamaya çalışarak sayı almayı bırakıp , Federer ' in oyununa teslim oldu ama aksine bu teslimiyet onun adına sayılar getirdi ve bir anda ilk seti 3-3 ' e getirdi . Karşılıklı birer set kırılması ve birer oyun alınması sonucu oyun 5-5 oldu . Federer servis oyununu alarak durumu 6-5 ' e getirdi ama çabuk sayı bulmak istemesi ve vuruşlarındaki şansızlıklar sonucu durum 6-6 ' ya geldi ve bu şanssızlık peşini Tie Break ' te de bırakmadı . Djokovic aynı oyununu sürdürdü ilk set boyunca toplam 10 tane anca içeri vurarak sayı almıştır belki de ama Federer ' in outları sayesinde üstünlüğü kurdu ve ilk seti Tie Break ' te 8-6 aldı .


İkinci sette de aynı oyun devam etti .Sete yine iyi başlayan Federer set sayısına kadar geldi , oyun 5-4 sayılar 40-15 ' ti ama Djokovic yine sabırlı şekilde bekledi , dik durdu Federer karşısında . Servis oyununu kazanıp üstüne bir de Federer ' in servisini kırması maçın sonucunu belirledi .

Maçın sonucunu bilmeyen bir kişiye tüm sayıları izletseniz (sayıları toplatmadan ) ve maçın sonucunu sorsanız kesinlikle Federer 2-0 almıştır diyecektir ama sonuç tam tersi . Novak , Şanghay finalindeki oyunun çok benzerini yine ortaya koydu hatta daha kötüsünü ama kazandı yine . Defansının çok iyi olması , hücum yapmasını gerektirmedi bile , bu kadar az hücumsuz , "ace" ler dışında , maç kazanan birini görmemiştim . Federer kendi karakterini sergiledi amacı maçı kazanmak değildi o tenisi eğlencesini  koruduğu klasında oynuyor şu anda dünya sıralamasında bir numara değil ama duruşuyla , vuruşlarıyla , kimsenin başaramayacağı şutları atmasıyla o hep birinci . Derdi bir turnuva kazanmak değil ki , AMAÇ ; öğretici olmak , insanların onu gelip izlemesi şutlarından zevk alması .  



 Güzel rallilere sahne olan bir final daha sona erdi . Sırada Avustralya Açık Tenis Turnuvası var , beklentiler yine bu ikilinin karşılaşması bakalım bu yine olacak mı .

0 yorum:

Post a Comment

Followers